Video's van de dag: Arad in de woestijn van Judea

Thursday, August 30, 2018 |  Redactie Israel Today

De video van vandaag neemt ons mee de woestijn in. Aan de rand van de Judese woestijn, 25 kilometer van de Dode Zee, ligt de stad Arad. De stad kreeg zijn naam wegens de gelijknamige Joodse vesting 'Tel Arad', dat nu een nationaal park is. Arad beschouwt zichzelf als 'de parel van de Negev'.

De stad werd in 1962 gesticht door voormalige leden van kibboetsiem en moshaviem, die een rustige omgeving zonder verkeer, geluid en luchtverontreiniging zochten. Die vonden ze in Arad. De inwijding vond plaats op 21 november 1962 in aanwezigheid van oud-premier David Ben Goerion. Arad was de eerste volledig geplande stad. De stad heeft een 'schoon' industrieterrein, zonder vervuilende industrieën. Op dit industrieterrein is een belangrijke vestiging van Motorola.

In de loop van de tijd nam Arad veel nieuwe immigranten op, zodat het aantal inwoners snel toenam. Terwijl in 1969 slechts 4000 mensen in Arad woonden, was dat in 1983 al 12400. In 1995 werd Arad officieel uitgeroepen tot stad. In 2016 waren er bijna 25.000 inwoners. Onder de bewoners zijn Russische en Ethiopische Joden, evenals Bedoeïenen. en de video toont de stad en haar omgeving, de prachtige woestijn.

In de tweede video kunt u de stad beter leren kennen Hij is Engels gesproken en ondertteld.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.