Producten uit grensgebied Gaza op de markt in Tel Aviv

Wednesday, August 29, 2018 |  Redactie Israel Today
Tientallen kraampjes, drukte en veel plezier waren vandaag te zien in het havengebied van Tel Aviv, waar de 'Otef b´Kef'-markt werd gehouden, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, waar producten uit plaatsen rond de Gazastrook werden aangeboden.

De naam 'Otef b´Kef', Rond de Kaap, is geïnspireerd door de benaming 'Otef Aza' Rond Gaza, waarmee het grensgebied rond de Gazastrook wordt aangeduid. Het Hebreeuwse woord 'otef' betekent 'gewikkeld in', en Aza is de Hebreeuwse uitspraak van wat wij Gaza noemen.

Minister van Economische Zaken Eli Cohen kwam op het podium samen met de voorzitters van de gemeenteraden van Negev en nodigde de menigte uit voor de drie marktdagen (dinsdag tot donderdag): 'Na moeilijke weken met raketten en vuur, is het tijd voor ons om hen te versterken. Het is de tijd voor het hele volk Israël om hier te komen met de hele familie,' zei hij.

Het hoofd van de regionale raad van Sdot Negev, Tamir Idan, voegde eraan toe: 'Lange tijd waren we niet de rand van de Gazastrook, maar degenen die Israël beschermden. We voelen dat we het volk Israël beschermen en de bewoners weten dat de Israëli's bij ons zijn. Van hieruit sturen we een grote knuffel naar al onze bewoners. We zijn blij met de mensen in Israël en we nodigen u uit om hier en in onze gemeenschappen te komen tijdens de feestdagen en om ons gebied te bevolken. Door Israël te beschermen met mensen, zal Hamas zien dat we een civiele overwinning hebben behaald; we laten de militaire overwinning over aan het leger'.

Ran Kivai, directeur voor kleine en middelgrote ondernemingen van het ministerie , zei: 'Er zijn hier 60 verschillende bedrijven en ons doel is om hen naar Tel Aviv te brengen en hen te helpen om Tel Aviv te bereiken. 'Ze hebben de laatste tijd veel geleden en we willen hen versterken.'

'Ook dit is een actie van de Israëlische regering die bijdraagt aan de welvaart van onze regio. Deze beurs toont de morele betrokkenheid van de Staat Israël bij de inwoners van de regio', zei de burgemeester Sderot, Alon Davidi.

Davidi legde ook uit wat hij vond dat er moest worden gedaan om Sderot te helpen tot bloei te komen: 'Ik wendde me tot de minister van Financiën en vroeg om Sderot de status van grensstad te geven. Zo kunnen we reageren op noodsituaties en indirecte schade. De vraag werd door hem ontvangen en ik hoop dat er dingenin beweging komen.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.