Abbas: Akkoord Hamas met Israël? Alleen over mijn lijk

Tuesday, August 28, 2018 |  Redactie Israel Today
Het is al bekend dat het hoofd van de Palestijnse Autoriteit, Machmoud Abbas, allesbehalve enthousiast is over de onderhandelingen over een wapenstilstand tussen Hamas en Israël zonder zijn deelname.

Afbeelding: Machmoud Abbas (Archiefoto: Flash90)

Een verslag van de Israëlische televisiezender Channel 10 heeft dit vandaag nog eens bevestigd. Volgens het bericht zei Abbas, volgens een hooggeplaatst Fatachlid: 'Alleen over mijn lijk komt er een overeenkomst en een wapenstilstand tussen de twee partijen.'
De Palestijnse leider zou ook hebben gezegd dat het ondertekenen van een overeenkomst zonder toestemming van de Palestijnse Autoriteit illegaal is en als verraad wordt beschouwd.

Het Fatachlid vervolgde: 'De Egyptenaren begrijpen de situatie niet goed en schaden de nationale Palestijnse belangen. Gesprekken met Hamas, die de controle over Gaza heeft gekregen door revolutie en zonder toestemming van de Palestijnse Autoriteit, zijn onaanvaardbaar en wijzen op verzet tegen het Palestijnse leiderschap'.

Maandag verklaarde een vooraanstaand lid van Hamas-dat er snel overeenstemming zou worden bereikt over een wapenstilstand, net na de feestdagen van Eid al-Adra.
Of een overeenkomst met de terreurorganisatie voor Israël de moeite waard is, is echter niet zo zeker. Volgens de verklaring van het Hamas-lid zou de organisatie ook na het akkoord over een wapenstilstand met Israël doorgaan met het opbouwen en ontwikkelen van de militaire capaciteiten van Hamas, aangezien men de 'zionistische vijand' niet zou vertrouwen.

Zo kan voor Hamas een wapenstilstand alleen gerechtvaardigd zijn om zich dan in rust voor te bereiden op een spoedige volgende 'ronde' met Israël, die zeker zal plaatsvinden, uiterlijk na het einde van de overeengekomen tijd van het wapenstilstand.

Wat betekent een naam?

Ze verbranden onze akkers en steken onze natuurreservaten in brand, en dan geven we hen een vliegveld en vijf jaar om zich weer te bewapenen.

Ik zou dat een stomme overgave noemen.

Zij noemen het een Hudna.
Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.