Plant een olijfboom in onze olijfgaard op 4 oktober

dinsdag 28 augustus 2018 |  Ariel Rudolph
U kent inmiddels onze olijfgaard in de zuidelijke Negev. Op 15 maart werden de eerste 1000 olijfbomen van onze lezers geplant, op 22 april volgde de tweede serie van 1000, en op donderdag 4 oktober – net na het Loofhuttenfeest en Vreugde der Wet – gaan de laatste 1000 bomen de grond in. En u mag meehelpen.

Op vier oktober hebben we dus een speciale plantdag op het programma staan in onze olijfgaarde in de Negev woestijn, dicht bij de Egyptische grens. Misschien bent u toch in Israël vanwege de feestdagen, en wilt u met eigen ogen zien hoe de woestijn tot bloei komt.

Als u wilt meehelpen, neem dan uiterlijk op 20 september contact met ons op. Mail naar info@israeltoday.co.il of bel ons, telefoon +972-2-6226881.


De woestijn wordt vruchtbaar gemaakt met behulp van druppelirrigatie. Kilometerslange slangen met kleine gaatjes voorzien elke boom van een dagelijkse portie water.

Het planten van de tweede serie van duizend olijfbomen

De olijfgaard bevindt zich bij Be'er Milka, Nitzana en Kadesh Barnea in de Negev, bij de grens met Egypte.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.