Palestijnse verklaring: Geen Joden op de Tempelberg

Monday, August 27, 2018 |  Redactie Israel Today, INN
De nationalistische en islamitische krachten in het district Ramallah, het coördinerende orgaan van Arabisch-Palestijnse organisaties, roepen op tot de oprichting van een 'verdedigingscomité' om de Palestijnse Arabieren te beschermen tegen de door hen beschreven 'dagelijkse aanvallen van de kolonisten' en om 'met alle mogelijke middelen' tegen hen op te treden.

Afbeelding: Joden bezoeken de Tempelberg tijdens Soekkot (Loofhuttenfeest) van vorig jaar. (Archieffoto: Ja'akov Lederman/Flash90)

In een zaterdag gepubliceerde verklaring veroordeelden zij de volgens hen plaatsvindende pogingen van Israël om de status quo van de Al-Aqsa moskee te veranderen, in aanloop naar de verdeling van het gebied tussen moslims en Joden. In de verklaring wordt ook benadrukt dat er 'geen recht voor niet-moslims bestaat om op deze plaats te bidden'.

In dezelfde verklaring wordt het besluit van de VS, om de jaarlijkse overdracht van 200 miljoen dollar aan bilaterale hulp aan de Palestijnse Autoriteit stop te zetten, 'schandalige chantage' genoemd. Er zal niet worden onderhandeld over de rechten van het Palestijnse volk, maar deze zullen worden gehandhaafd, stond er verder, meldt Arutz Sheva

Bovendien hebben de nationalistische en islamitische krachten het Palestijnse volk deze dinsdag opgeroepen deel te nemen aan de wekelijkse demonstratie voor het hoofdkwartier van de Rode Halve Maan (het plaatselijke Rode Kruis) in Ramallah. Hier wordt gedemonstreerd voor de vrijlating van medewerkers aan terreur die in hongerstaking zijn gegaan, en tegen het achterhouden van Palestijnse belastinggelden door de Israëlische regering, aangezien de Palestijnse Autoriteit salarissen blijft betalen aan terroristen die Israëlische burgers hebben aangevallen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.