PA verijdelt terroristische aanval; Hamas beklaagt zich

Sunday, August 26, 2018 |  Redactie Israel Today
De Palestijnse politie heeft enkele dagen geleden een grote terreuraanslag verhinderd toen zij een bijzonder groot explosief aan de rand van snelweg 443 ontdekte en door een sappeur onschadelijk liet maken. Dit werd vrijdag gemeld door Ynet en Arutz Sheva.

Afbeelding: Controlepost op autoweg 443 (Archieffoto: Gili Ya'ari/Flash90)

Het explosief, bestaande uit twee met elkaar verbonden gasflessen en een springlading, werd gevonden op een verbindingsweg tussen de Arabische dorpen Beit Likia en Beit Anan, die gelegen is in de onmiddellijke nabijheid van de drukke snelweg 443 die de steden Tel Aviv en Jeruzalem verbindt, en die ook langs Modi'in loopt.

De veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit hebben de bom onschadelijk gemaakt en de Israëlische autoriteiten onmiddellijk ingelicht over hun bevindingen en de stand van zaken. Het explosief was gevuld met een groot aantal spijkers om de slachtoffers bij een explosie bijzonder zwaar te verwonden. De zelfgemaakte bom zou veel lijken op eerdere explosieven die door Hezbollah en de Islamitische Jihad werden gebruikt.

Veiligheidsdeskundigen zijn van mening dat het explosief zou worden gebruikt tegen Israëlische soldaten die op autoweg 443 rijden. De reden voor de geplande aanval zou kunnen zijn dat men de toch al gespannen situatie in de regio nog verder wilde laten escaleren om een einde te maken aan de huidige besprekingen voor een wapenstilstand tussen Hamas in de Gazastrook en Israël.

De terreurorganisatie van Hamas heeft de verijdeling van de geplande aanval door de veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit veroordeeld. In een vandaag gepubliceerde verklaring zei Hamas verbaasd te zijn over de voortzetting van de veiligheids­coördinatie van de Palestijnse Autoriteit met Israël, gezien wat het Palestijnse volk doormaakt vanwege het Israëlische beleid.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.