Machtsstrijd over voorzitterschap van PA intensiveert

donderdag 23 augustus 2018 |  Redactie Israel Today
Volgens het nieuwsportaal Arutz 7 zijn binnen de Palestijnse Autoriteit de voorbereiding gaande voor de machtsstrijd na het toekomstige aftreden van de (overjarige) Palestijnse leider Machmoud Abbas.

Naar verluidt hebben sommige hooggeplaatste functionarissen zich al verregaand voorbereid op deze dag. Dit omvat het verzamelen van wapens voor eventuele conflicten en het rekruteren van leden van de Tanzim, de militaire vleugel van de Fatach-partij. Men probeert die aan zich te binden met geld, posities en gunsten.

Er worden een aantal mogelijke opvolgers genoemd:
• Jibril Rajoub, voormalig hoofd van de inlichtingendienst en nu minister van Sport in de Palestijnse Autoriteit, is favoriet.
• Tawfiq Tirawi, voormalig hoofd van de geheime dienst,
• Majed Faraj, zijn huidige opvolger en bondgenoot,
• Machmoud al-Aalul, plaatsvervangend leider van Fatach.

Machmoud Abbas heeft in het verleden vaak gedreigd af te treden, maar heeft deze dreiging nog steeds niet uitgevoerd. Binnen de Palestijnse Autoriteit gaat men er daarom van uit dat hij, als er geen gezond­heids­proble­men optreden, zal proberen zo lang mogelijk het voorzitterschap te bekleden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.