Bijna 1000 nieuwe woningen in Judea en Samaria

Thursday, August 23, 2018 |  Redactie Israel Today
Het burgerlijk bestuur in Judea en Samaria keurde dinsdag de bouw goed van 384 nieuwe wooneenheden in de nederzettingen. Nog eens 600 wooneenheden bevinden zich in de laatste fase voordat later een definitieve bouwvergunning wordt afgegeven.

Afbeelding: woningbouw in Ma'ale Adumim (Archieffoto: Yaniv Nadav/Flash90)

Er zullen 56 nieuwe woningen worden gebouwd in Barkan, 168 in Nofim, 108 in Tzofim en 44 in Ma'ale Adumim. In Avnei Hefetz worden nog acht woningen gebouwd. De overige 600 geplande appartementen zullen later worden gebouwd in Kiryat Netafim, Otniel en Beit El.

Het plan dat minister van Defensie Avigdor Liberman naar aanleiding van een terroristische aanslag van enkele weken geleden heeft aangekondigd om honderden nieuwe woningen te bouwen in de nederzetting Adam, is in het huidige plan niet meegenomen.

De Raad van Judea en Samaria, kortweg 'Yesha Raad' genoemd, was teleurgesteld over het geringe aantal nieuwe woningen. Het zou onvoldoende zijn. 'Dit is het laagste aantal nieuwe woningen dat sinds anderhalf jaar is goedgekeurd voor de bouw', klaagde de Raad in een officiële verklaring. 'Vroeger had het burgerlijke bestuur tussen 2000 en 3000 nieuwe woningen goedgekeurd, wat ook niet veel is in vergelijking met het aantal bouwvergunningen in het hele land.'

De Raad riep premier Benjamin Netanyahu op de beperkingen op te heffen en opdracht te geven tot grootschalige woningbouw in geheel Judea en Samaria.

De vredesorganisatie 'Peace Now' bekritiseerde de bouwvergunningen en riep de regering op om prioriteiten te stellen en zich bezig te houden met het nationale huisvestingsprobleem binnen het land.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.