VS-ambassadeur David Friedman bezocht Nazaret

Wednesday, August 22, 2018 |  Redactie Israel Today
David Friedman, de Amerikaanse ambassadeur, is door PLO-leider Mahmoud Abbas uitgekafferd met woorden als ‘Joodse settler’ en ‘zoon van een hond’.

De Amerikaanse ambassadeur David Friedman is een vriend van zowel Joden als Arabieren. (Beeld: Wikipedia).

De ambassadeur wekte de woede van de PLO-leider op toen hij in Nazaret vrijuit sprak over de situatie in Israël. De Palestijnse leiders zijn niet gewend om zelf aangesproken te worden op hun eigen verant­woorde­lijkheid voor de moeilijke situatie waarin de Palestijnen zich bevinden.

De ambassadeur bezocht in Nazaret Arabische bedrijven en onderwijsinstellingen om te inventariseren hoe kapitaal en toegang tot de Amerikaanse markten een bijdrage zouden kunnen leveren aan de ontwikkeling van de stad. Nazaret is door Arabische ondernemers en wetenschappers ontwikkeld tot een high-tech-oase in vergelijking met de omstreden Palestijnse gebieden.

In een interview zei de ambassadeur dat welvaart van het Arabische bevolkingsdeel in Israël de belangrijkste factor voor vrede is tussen Joden en Arabieren. Hij gaf aan dat hij deze ontwikkeling wil stimuleren. Als gelovige Jood beschouwt Friedman de ontwikkeling van Nazaret als een win-win situatie, waarvan zowel Arabieren als Joden de vruchten zullen plukken.

Dit artikel verscheen in het juninummer van het Israel Today Magazine. Klik hier voor een abonnement.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.