Video: Schone technologie voor schoner milieu

Wednesday, August 22, 2018 |  Redactie Israeltoday.nl, MFA
In deze video zien we vier slimme Israëlische oplossingen voor wereldwijde ecologische problemen. Israël heeft internationale erkenning gekregen voor zijn vermogen om beperkte natuurlijke hulpbronnen op duurzame wijze te benutten. Meer dan 400 Israëlische bedrijven houden zich bezig met duurzame technologieën op het gebied van watervoorziening, energie en het milieu.

Israël is – gedwongen door een droog klimaat – een wereldleider op het gebied van hergebruik van water geworden. Van het agrarische afvalwater wordt 80 procent hergebruikt, en bekend is de druppelirrigatie, waarbij veel minder water nodig is dan bij sproeien.
Twee van de grootste fabrieken voor ontzilting van zeewater door omgekeerde osmose techniek staan in Israël.

Israël maakt veel werk van het gebruik van een van zijn overvloedigste hulpbronnen, de zon, bij de productie van elektrische energie, gebruik makend van zonnepanelen en een 'Zonnetoren' die door een veld spiegels wordt verhit. Door de hoge windsnelheid zijn de Golanhoogten heel geschikt voor windturbines.

Israëlische onderzoekers hebben speciale planten ontwikkeld die biobrandstof kunnen produceren zoals biodiesel uit graan en brandstoffen uit algen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.