Hamas: Geen vredesplan, maar Jeruzalem bevrijden

dinsdag 21 augustus 2018 |  Redactie Israel Today
Terwijl personen in Israël en de internationale gemeenschap werken aan een nieuw vredesvoorstel voor het Midden-Oosten, blijven zij negeren dat een aanzienlijk deel van de Palestijnse bevolking eenvoudigweg niet geïnteresseerd is in een vrede die Israël in staat stelt om te blijven bestaan.

Helaas is dat deel van de Palestijnse samenleving, ook al is het een minderheid, groot genoeg om alle pogingen om een einde te maken aan het conflict effectief te dwarsbomen.

De laatste Palestijnse parlementsverkiezingen zijn gemakkelijk gewonnen door Hamas, die deze week nog heeft bevestigd dat de ondergang van de Joodse Staat haar belangrijkste doel blijft. En een meerderheid van de Palestijnse kiezers koos deze kerels om hun regering te leiden.

Tijdens de herdenking van een poging tot brandstichting in de Al-Aqsa moskee in Jeruzalem, 49 jaar geleden, verklaarden de leiders van Hamas in Gaza dat zij toegewijd blijven aan de missie om 'het land Palestina en de heilige plaatsen van de islam en het christendom te bevrijden', meldde het nieuwsportaal Arutz 7. Centraal staan daarbij Jeruzalem en de Al-Aqsa moskee.

Hamas verklaarde tevens dat het Palestijnse volk 'onder alle omstandigheden kan vechten tot de bevrijding van Palestina, Jeruzalem, de terugkeer van de vluchtelingen en de oprichting van een onafhankelijke Palestijnse Staat met Jeruzalem als hoofdstad'.
Hamas zei verder dat het met het hele Palestijnse volk samenwerkt totdat zijn doel, de terugkeer (naar Jeruzalem) en het doorbreken van de belegering waren bereikt.

Hamas zond ook een boodschap aan de Palestijnse Autoriteit waarin hij bekend maakt dat de bevrijding van Palestina en de strijd tegen het 'akkoord van de eeuw' (het vredesplan van de Amerikaanse president Trump) een akkoord van het interne Palestijnse front noodzakelijk maken.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.