Onderzoek naar doden twee Palestijnen bij grenshek

Tuesday, August 21, 2018 |  Redactie Israel Today
Voor het eerst is de Israëlische militaire politie een onderzoek begonnen naar twee incidenten tijdens de rellen bij het grenshek van de Gazastrook, waarbij Israëlische soldaten twee Palestijnse jongeren hebben doodgeschoten.

Afbeelding: Rellen bij het grenshek in maart van dit jaar (Archieffoto: Abed Rahim Khatib/Flash90)

Het eerste geval vond eind maart plaats, aan het begin van de rellen als onderdeel van de zogenaamde 'Mars van de terugkeer'. Videomateriaal legde vast, dat een 18-jarige die met een autoband in zijn hand in de richting van de Gazastrook rent en daarbij van achteren werd neergeschoten.
Het tweede incident gebeurde vorige maand, toen een 16-jarige Palestijnse jongere in de buurt van het hek werd doodgeschoten door soldaten van de Givati brigade.

Het Israëlische Openbaar Ministerie had besloten het onderzoek van de militaire politie te starten, nadat de achtergronden van beide incidenten binnen de eenheden waren onderzocht en er werd geconcludeerd dat in beide gevallen het bevel tot het openen van het vuur niet correct was opgevolgd.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.