Israël lanceert '#No2Anti­semitism'-campagne bij VN

Tuesday, August 21, 2018 |  Redactie Israel Today
Volgende maand, van 25 tot 28 september, vindt de 73e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties plaats in New York. De VN-ambassadeur van Israël, Danny Danon, zal een onlinecampagne tegen antisemitisme starten.

Afbeelding: De Israëlische VN-ambassadeur Danny Danon (Archieffoto: Amir Levy/Flash90)

Er worden verschillende slogans gebruikt, bijvoorbeeld 'united against anti-Semitism' (verenigd tegen antisemitisme) of 'we were not born to hate' (wij zijn niet geboren om te haten). Er zullen hiervoor presidenten, ministers en ambassadeurs worden gevraagd, of zij aan deze campagne willen deelnemen.

Daartoe wordt bij de ingang van het VN-hoofdkwartier een kiosk opgericht, waar geïnteresseerde staatslieden gefilmd of gefotografeerd kunnen worden met een van de slogans.

De boodschap zal worden verspreid op platforms zoals Facebook, Twitter en Instagram. Men hoopt zoveel mogelijk mensen te bereiken door de verspreiding ervan door belangrijke politici. Er zijn al enkele uitnodigingen gestuurd naar belangrijke politici uit verschillende landen en naar Antonio Guterres, secretaris-generaal van de VN.

De Israëlische ambassadeur van de VN, Danon, zei dat Joden en Israël nog steeds het slachtoffer zijn van antisemitisme. Alle middelen moeten worden ingezet om dit gevaar te keren, om daardoor de bescherming van Israël en de Joodse diaspora te waarborgen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.