Soldaten beschoten; branden gaan door bij Gaza

Monday, August 20, 2018 |  Redactie Israel Today
De media berichten al enkele dagen over het op handen zijnde overeenkomst over een wapen­stil­stand tussen Israël en Hamas in de Gazastrook. Maar ter plaatse is daar niet veel van te zien, zoals vandaag weer bleek.

Afbeelding: Israëlische soldaten bij de grens met de Gazastrook (Archieffoto: Abed Rahim Khatib/Flash90).

Maandagochtend opende een terrorist uit de Gazastrook het vuur op een groep Israëlische soldaten die langs de grens waren gestationeerd. Tegen 7:40 uur lokale tijd naderde hij het grenshek in de noordelijke Gazastrook tot op tien tot twintig meter en schoot van dichtbij op de militairen. De soldaten hebben het vuur beantwoord. De terrorist lijkt te zijn overleden omdat hij stil bleef liggen bij het grenshek. Het leger onderzoekt nu of hij lid was van de terreurorganisatie Hamas.
In Israël raakte niemand gewond door het incident.

In het zuiden brandt het nog steeds
Terwijl de onderhandelingen over een wapenstilstand tussen Israël en Hamas worden voortgezet, blijven er in het zuiden geïsoleerde branden uitbreken, veroorzaakt door vuurvliegers en ballonnen die men, op kleinere schaal, van Gaza naar Israël laat vliegen.

Brand bij kibboetz Bari, zondag.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.