Erez-overgang gesloten na voortduren van rellen

Sunday, August 19, 2018 |  Redactie Israel Today
Hoewel de media blijven berichten over het spoedig bereikte akkoord over een wapenbestand tussen Hamas en Israël, kan het nog enige tijd duren voordat de rust in het zuiden daadwerkelijk is hersteld, al is het maar voor een beperkte periode.

Afbeelding: Grensovergang Erez in de noordelijke Gazastrook (foto: Gili Ya'ari/Flash90)

Israël heeft zondagochtend de grensovergang Erez tussen Israël en de noordelijke Gazastrook gesloten, behalve voor medische en humanitaire noodgevallen. De reden hiervoor is de onrust bij het grenshek in de Gazastrook, die afgelopen vrijdag voortduurde.

Tijdens de hernieuwde onlusten in het kader van de zogenaamde 'Marsen van de terugkeer' die sinds eind maart werden gehouden, gooiden de 'demonstranten' molotovcocktails en geïmproviseerde explosieven. Bij de rellen werden twee Arabieren gedood.


Rellen bij het grenshek (Foto: Rahim Abed KhatibFlash90)

De sluiting van de Erez-grensovergang wordt als een symbolische daad beschouwd, aangezien die door zeer weinig mensen wordt gebruikt, meestal door leden van hulporganisaties die om humanitaire redenen toestemming hebben gekregen om de grens over te steken.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.