Hamas: Westelijk Muur behoort aan de moslims

Friday, August 17, 2018 |  Redactie Israel Today
Hamas heeft in een publicatie het Joodse volk elke religieuze of historische band met het land Israël ontzegd. Zoals het nieuwsportaal Arutz 7 meldt, zal de krant Falestine van Hamas zaterdag een speciale uitgave publiceren over de Klaagmuur, die in het Arabisch, naar het paard van Mohammed, 'Kotel Al-Buraq' heet.

Afbeelding: De Westelijke Muur en de Rotskoepel op de Tempelberg (Archieffoto: Yonatan Sindel/Flash90)

De geografische ligging van de muur, volgens de krant de eerste verdedigingslinie van de Al-Aqsa moskee, zal worden besproken.
En als dat nog niet genoeg is, zal de krant in een ander artikel ingaan op de wetten en akkoorden, volgens welke de Muur islamitisch is. Elke beschadiging van de muur is een oorlogsmisdaad, schrijft de krant. Daarbij worden ook 'misdaden' tegen de Muur besproken en de pogingen van Israël om zijn controle over deze plaats, en over de Oude Stad van Jeruzalem, Judea en Samaria, juridisch te rechtvaardigen.

Het is bekend dat de Klaagmuur, in het Hebreeuws 'Hakotel hama'aravi', 'de Westelijke Muur' of kortweg Kotel genoemd, het laatste restant is van de muur rond de voet van de Tempelberg. Hij werd gebouwd tijdens de periode van de tweede tempel (530 v. Chr. - 70 n. Chr.) en wordt beschouwd als de heiligste plaats van het Jodendom.
De islam ontstond pas in de zevende eeuw. De Al-Aqsa moskee werd in het jaar 705 op de Tempelberg gebouwd.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.