Gideon's Schild: Zo zal Israël Hezbollah verslaan

Wednesday, August 15, 2018 |  Redactie Israel Today
Hezbollah-leider Sheikh Hassan Nasrallah schepte dinsdag op, dat het leger van zijn organisatie nu sterker is zelfs dan de beroemde Israëlische strijdkrachten. Intussen is nieuwe technologie ontwikkeld, die het kan opnemen tegen mortiervuur en nieuwe aanvalsmethoden.

De sjiitische militie Hezbollah werd in Libanon opgericht door de Iraanse Revolutionaire Garde om het IDF uit het land te verdrijven en een bedreiging op lange termijn te vormen voor de noordelijke regio's van de Joodse Staat.

In 2006 voerde Israël een grootschalige oorlog tegen Hezbollah, en velen, onder wie reservisten die werden opgeroepen voor inzet, klaagden erover dat het IDF zijn mogelijkheden niet ten volle mocht benutten en de vijand niet mocht verslaan.

De volgende keer (en deskundigen denken dat dat binnenkort zal gebeuren), zal het anders zijn, beloofde IDF stafchef generaal Gadi Eizenkot.
'Als je 150 km. om ons heen kijkt, zul je geen brigade of korps vinden, dat zo sterk is als zij met hun capaciteiten,' zei Eizenkot deze week tot IDF-soldaten tijdens een massale oefening, waarin een komende oorlog met Hezbollah werd gesimuleerd.

Nadat de IDF de tactiek had geanalyseerd van Hezbollah en andere islamitische milities die betrokken waren bij de Syrische burgeroorlog, weet de IDF dat zij sneller moet reageren op bliksemaanvallen en het gebruik van offensieve drones.

Een van de manieren waarop het de grondtroepen in staat wil stellen effectiever te reageren op Hezbollah is door hen te beschermen tegen beschieting door terroristen.

Gideon's Schild is een nieuwe technologie die is ontwikkeld door de IDF en zijn partners om infanterie, tanks en gepantserde voertuigen te beschermen tegen inkomend zwaar mortiervuur, dat Hezbollah in 2006 op grote schaal gebruikte.

Het systeem wordt een 'mini Iron Dome' genoemd, naar Israëls zeer succesvolle antiraketschild dat de zuidelijke Negev-regio beschermt tegen raketten en mortieren van Hamas vanuit de Gazastrook.

Deze video bevat animaties van Gideon's Schild in een slagveld-scenario. De video is in het Hebreeuws.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.