'Gazanen, Israël is de oplossing, niet het probleem'

Wednesday, August 15, 2018 |  Redactie Israel Today
Minister van Defensie Avigdor Liberman richtte zich woensdag via de facebookpagina van de Coodinator voor Regeringsactiviteiten in de 'Gebieden' (COGAT), generaal Kamil Abu Rokun, tot de inwoners van de Gazastrook en vertelde hen dat ook zij iets te winnen zouden hebben als de Israëlische burgers in het zuiden rust en veiligheid genieten.

Afbeelding: Ook vanmorgen zijn weer goederen via de Kerem Shalom grensovergang aan de Gazastrook geleverd (foto: Flash90).

'Ik maak onderscheid tussen Hamas en de bewoners van de Gazastrook', schreef hij. 'Daarom heb ik besloten de grensovergang Kerem Shalom te heropenen en de visserijzone uit te breiden tot 9 mijl uit de kust. Dit is duidelijk nieuws voor de burgers van Gaza: rust loont en geweld loont niet.'

'De mensen in de Gazastrook moeten begrijpen dat de Staat Israël niet het probleem is, maar de oplossing. Het probleem is de leiding van Hamas, die burgers als menselijk schild en munitie gebruiken.

Intussen werd bekend dat de Palestijnse leider Machmoud Abbas de inspanningen van Egypte, om een vredesakkoord te bereiken met Hamas, dat de Gazastrook bestuurt, zou verstoren.

Binnen de Israëlische regering is niet iedereen het eens met de komende overeenkomst met Hamas. Minister van Onderwijs en lid van het Veiligheidskabinet Naftali Bennet zei dat zijn partij, het Joodse Huis, tegen een akkoord is, dat betrekking heeft op een tijdelijke rust, die Hamas de kans zou geven zich voor te bereiden op de volgende ronde van terreur.

Vanochtend maakte het Israëlische leger bekend dat de grensovergang Kerem Shalom deze ochtend volledig wordt heropend.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.