Hamas geestelijke: Joden worden apen en varkens

Monday, August 13, 2018 |  Redactie Israel Today
Een geestelijke en een parlementslid van Hamas citeerde tijdens een recente parlementszitting in Gaza uit de Koran, waarin hij de Joden bekritiseerde en vergeleek met apen en varkens.

De zitting van het Parlement werd uitgezonden door de Libanese televisiezender Al-Quds. Het Middle East Media Resarch Institute (MEMRI) vertaalde de toespraak van de geestelijke Yunis Al-Astal.

Hij zei: 'Wij hebben geen tijd om hun gruwelen [van de Joden] op te sommen, waardoor zij hun verandering in apen en varkens verdienden'. Toen vervolgde hij dat Joodse geleerden werden beschreven als 'honden' en gewone mensen als 'ezels' vanwege deze tekortkomingen.

Hij zei verder dat Allah 'deze verdorvenen' in Palestina had verzameld 'om hun verdorvenheid door de handen van zijn machtige dienaren te vernietigen' en eindigde met een aanbeveling om een generatie van 'dienaren van Allah met grote macht voort te brengen'.

Helaas is het niet nieuw dat Joden worden vergeleken met apen en varkens. Het is een vergelijking die vaak wordt gebruikt door Arabische leiders en geestelijken. Ook leden van de Palestijnse Autoriteit, die door het Westen wordt gezien als partner voor vrede met Israël, hebben in het verleden soortgelijke uitspraken gedaan. Zo werd door de moefti van de Palestijnse Autoriteit, Muhammed Hussein, gezegd dat moslims in een godsdienstoorlog tegen de Joden zouden zijn, die 'afstammelingen waren van apen en varkens.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.