Groeten uit Israël: Het is hier ook afgekoeld

Monday, August 13, 2018 |  Dov Eilon
Goede morgen, beste lezers,

Gisteren beklaagde ik me nog over de hitte terwijl ons telkens weer een zekere afkoeling was beloofd, maar nu moet ik toegeven dat het vanochtend vroeg aangenaam koel was toen ik hier in Jeruzalem mijn ochtendwandeling naar de redactie maakte. Het was net rond de 21 graden, terwijl de thermometer in mijn auto vanochtend thuis even na 6 uur al 27 graden aanwees. Ook was de lucht nog grijs bedekt. Echt een aangename ochtend. Nu schijnt natuurlijk de zon vanuit een wolkeloze hemel. Inderdaad, zomer.

En dan hier het weer voor vandaag in Israël: Helder tot gedeeltelijk bewolkt, met een lichte daling van de temperatuur. De volgende maximum­temperaturen worden verwacht: Jeruzalem 29 graden, Tel Aviv 30 graden, Haifa 29 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 37 graden, aan de Dode Zee 39 graden, Be'er Sheva 34 graden, Eilat aan de Rode Zee 40 graden. Het waterpeil van het Meer van Galilea is ongewijzigd en staat op 213,96 meter onder de zeespiegel.

Mijn persoonlijke commentaren over de actuele gebeurtenissen hier bij ons zullen vanaf nu als zelfstandig artikel op onze website komen. Daarom zal ik me hier ertoe beperken u voor de nieuwe dag te begroeten en u, behalve het actuele weerbericht voor Israël, af en toe ook iets over het alledaagse leven te vertellen – want dat is er ook. En ook als er mededelingen van onze redactie zijn, zullen hier hun plaats vinden.
En nu begint er een nieuwe dag. Alles wat vandaag belangrijk is, zult u later in ons dagelijkse nieuws vinden.

Ik wens u een prettige en rustige maandag en een goed start in de nieuwe werkweek. Het ga u goed!

Shalom vanuit Jeruzalem!
Dov

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.