Video van de dag: Nahariya, stad met Duitse wortels

Monday, August 13, 2018 |  Dov Eilon

De video van vandaag brengt ons helemaal naar het noorden van het land, bijna tot aan de grens met Libanon. Daar ligt de stad Nahariya, die vandaag ongeveer 55.000 inwoners telt.
Hij werd in 1934 gesticht door Joodse immigranten uit Duitsland. Nahariya was lange tijd een centrum van de Duitstalige cultuur. Duitstalige schrijvers als Erich Bloch en Fritz Wolf waren er thuis. De geschiedenis van de Duitse immigranten wordt herdacht in het Museum voor Duitstalig Jodendom, opgericht in 1968 en sinds 1991 gevestigd in het industriepark van Tefen ten noorden van Nahariya.

In Nahariya ontstonden twee grote bedrijven van de Israëlische voedingsindustrie, Molkerei Strauss, vandaag een internationaal bedrijf in de voedingsindustrie en de grootste in Israël, en de vlees-en worstfabriek Soglowek (link leidt naar de website vertaald in het Nederlands) werden opgericht.

De video geeft ons een overzicht van de stad vanuit de lucht. Voor toeristen heeft de stad een prachtig strand met boulevard te bieden en tal van hotels, waaronder ook kleine pensions, waarmee je nog heel goed met Duits terecht kunt. En mocht u ooit in Nahariya zijn, vergeet dan niet een bezoek te brengen aan Cafe Penguin (de geschiedenis van het café, opgericht in 1940, kan hier in het Nederlands worden gelezen).

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.