Demonstratie toont noodzaak van Nationaliteitswet

Sunday, August 12, 2018 |  Redactie Israel Today
Premier Benjamin Netanyahu heeft zondag aan het begin van de wekelijkse kabinets­bijeen­komst ook commentaar geleverd op de demonstratie van de Israëlische Arabieren tegen de Nationaliteitswet.

'Gisteren hebben we een getuigenis van de oppositie tegen het bestaan van de Staat Israël en de noodzaak van de Nationaliteitswet gekregen. We hebben Palestijnse vlaggen gezien in het hart van Tel Aviv. We hoorden schreeuwen: 'Met bloed en vuur bevrijden wij Palestina'. Veel van de demonstranten willen de Wet op de Joodse terugkeer intrekken, het volkslied opheffen, onze vlag opvouwen, Israël als natiestaat van het Joodse volk afschaffen en - zoals hun sprekers zeggen - veranderen in een Israëlisch-Palestijnse staat. Anderen zeggen: 'tot een Staat voor al zijn burgers'.

'Daarom hebben we de Nationaliteitswet aangenomen. Wij zijn trots op onze Staat, onze vlag en ons volkslied. Israël is een Joodse en democratische Staat. De individuele rechten van haar burgers zijn zeer goed verankerd in de basiswetten. Het is nu duidelijker dan ooit dat de Nationaliteitswet noodzakelijk is.'

'Het is noodzakelijk om de toekomst van de Staat Israël als natiestaat van het Joodse volk veilig te stellen. We hebben deze wet aangenomen en we zullen hem handhaven.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.