Groeten uit Israël: Alweer storingen in het treinverkeer

zondag 12 augustus 2018 |  Dov Eilon
Goede morgen, beste lezers,

Al enkele dagen spreken de meteorologen over minder warmte. Het kan ook wel zijn dat het een paar graden koeler is geworden. Vooral gisterochtend vroeg kon ik in de tuin inderdaad een licht koel briesje voelen. Maar slechts twee uur later was dat voorbij en was het alleen nog maar heet, duidelijk heter dan voorspeld. Mijn thermometer stond op 35 graden Onze airco’s liepen bijna zonder pauze. Dat wordt een stevige stroomrekening.

En dan nu het weer voor vandaag in Israël, het zou 'koeler' worden: Gedeeltelijk bewolkt met een lichte teruggang van de temperaturen. De volgende maximum­temperaturen worden verwacht: Jeruzalem 31 graden, Tel Aviv 31 graden, Haifa 29 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 39 graden, aan de Dode Zee 40 graden, Be'erSheva 35 graden, Eilat aan de Rode Zee 42 graden. Het waterpeil van het Meer van Galilea is verder gedaald en staat nu op 214,03 meter onder de zeespiegel.

De nieuwe week begon weer met storingen in het treinverkeer. We hadden het laatste nieuws van de Israëlische Spoorwegen blijkbaar over het hoofd gezien, zodat ik onze dochter, zoals elke zondag, om half zeven op het station afzette. Daar kon ze dan 40 minuten wachten, omdat de treinen de komende drie weken slechts eenmaal per uur zullen rijden.

Dat heeft allemaal te maken met de elektrificatie van het spoor, als voorbereiding voor de opening van de sneltrein tussen Tel Aviv en Jeruzalem. Want de eerste trein zou al tijdens ons Nieuwjaar, dus over net drie weken, op het nieuwe traject gaan rijden. Daarvoor nemen we deze onaangename dingen graag voor lief. Maar als de ingebruikname dan toch weer wordt uitgesteld, zou dat wel heel vervelend zijn.

Vandaag begint er niet alleen een nieuwe week, maar ook een nieuwe maand, de maand Elloel. Daarom wens ik u nu een prettige zondag, een goede nieuwe week en ook een goede nieuwe maand. Alles wat in Israël actueel is, zult u later in onze dagelijkse berichtgeving kunnen lezen. Het ga u goed.

Shalom vanuit Jeruzalem!
Dov

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.