Video van de dag: Ashkelon, strand, archeologie, haven

Friday, August 10, 2018 |  Redactie Israel Today

We blijven in het zuiden, de video van vandaag brengt ons nog een beetje zuidelijker, naar de stad Ashkelon. Die bevindt zich op korte afstand van de noordgrens van de Gazastrook en daarom klinkt er vaak een raketalarm.

De stad heeft ongeveer 134.500 inwoners en heeft een zeer mooi strand. Ten zuiden van de stad is een archeologisch park met ruïnes van de oude nederzettingen. Ashkelon was een belangrijke handelsstad van de Bronstijd tot de Middeleeuwen. Daarna verloor het zijn betekenis.

Na de onafhankelijkheidsoorlog vestigde de jonge Staat Israël rond de 3500 nieuwe immigranten in Ashkelon. Om met name de stad te kunnen promoten, kreeg het de status van ontwikkelingsstad. De stad groeit voortdurend, in de jaren negentig kwamen meer dan 50.000 immigranten uit de staten van de voormalige Sovjet-Unie en uit Ethiopië. Vandaag zijn er meer dan 50 onderwijsinstellingen in de stad, waaronder 32 basisscholen en 24 middelbare scholen.

Er zijn tal van winkelcentra en uitgaansgelegenheden en het toerisme in de stad wordt ook steeds meer gepromoot. Ashkelon heeft de status van 'nationaal toeristisch resort'. De belangrijkste toeristische trekpleisters zijn het strand, het archeologische nationale park en de jachthaven.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.