Burgemeester van Sderot roept op tot actie in Gaza

donderdag 9 augustus 2018 |  Redactie Israel Today
Alon Davidi, burgemeester van de stad Sderot, waar sinds gisteravond verschillende raketten uit Gaza zijn ontploft, waarbij drie mensen licht gewond zijn geraakt en aanzienlijke materiële schade is aangericht, heeft verklaard dat zijn stad een operatie in Gaza steunt.

Afbeelding: Alon Davidi, burgemeester van Sderot (Archieffoto: Hadas Parush/Flah90)

'We moeten het normale leven weer op gang brengen. Het is tijd voor een operatie in Gaza,' hij zei. 'We moeten terreur een klap toebrengen en het leven weer normaliseren. Van onze kant zorgen we voor de nodige operatieruimte en de tijd die het leger en de politici nodig hebben om weer rust in onze regio te brengen', zei hij verder.

Ook sinds vanochtend vroeg zijn er opnieuw verschillende raketalarmen geweest, en heeft het Israëlische leger gereageerd met nieuwe aanvallen op doelen van Hamas in de Gazastrook.

Premier Benjamin Netanyahu zou vanmiddag een kabinetszitting houden om de volgende stappen te bespreken.

Ondertussen zijn er berichten uit Gaza dat de huidige escalatieronde is geëindigd. Alles zou nu van Israël afhangen. Volgens het verslag zouden de raketaanvallen op Israël en alle andere operaties worden stopgezet.
Ondanks de verklaring uit Gaza klonken de sirenes in Israël echter weer om 12.29 uur en om 13.10 uur. Een teken dat Hamas doorgaat met zijn raketaanvallen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.