Eenzame soldate ontvangt de 'Award of Excellence'

Thursday, August 09, 2018 |  Ariel Rudolph
M., een 'eenzame soldate' (militair zonder familie in Israël), die in een speciale eenheid bij de Gazastrook dient, werd voor de vervulling van haar taken genomineerd en bekroond met een IDF-prijs, de Award of Excellence.

M., geboren en getogen in Israël, verliet Israël met haar moeder en groeide op in Cheltenham, Gloucestershire, Engeland, nadat haar ouders scheidden. Ze identificeerde zich volledig met haar Israëlische wortels en onderhield contact met haar Israëlische vrienden, bezocht af en toe Israël en verbond zich met de Joodse gemeenschap in Engeland.

Enkele jaren geleden overleed de vader van M. op een tragische wijze en ze ging met haar moeder naar Israël om aanwezig te zijn bij de begrafenis van haar vader. Tijdens haar bezoek aan Israël kon M. oude vriendschappen uit de kindertijd nieuw leven inblazen en ontdekte ze dat haar Israëlische vrienden het IDF-selectieproces doormaakten als voorbereiding op hun nationale dienst.

Bij haar terugkeer in Engeland dacht M. eraan dat haar vrienden zich voorbereidden op hun militaire dienst. Dit wekte de zionistische geest in haar op en ze voelde zich als Israëli geroepen om zich vrijwilliger te melden voor dienst in de IDF. Ze verwoordde het als volgt: 'Ik had het gevoel dat ik echt een sterke band had met dit land, waar ik niet woonde, maar waar ik keer op keer naartoe kwam alsof het een stukje van mij was. Ik wist al op jonge leeftijd dat iedereen in Israël naar het leger ging, en ik zag niet in waarom ik dat niet zou doen.'

M. sloot zich aan bij het Garin Tzabar programma voor 'eenzame soldaten' en werd toegewezen aan een moshhav in Israël tijdens het volgen van een pre-militaire academie cursus. Na afloop van haar trainingskamp werd ze ingedeeld bij de Special Forces aan de grens met Gaza, waar ze de rest van haar tijd in het IDF dient. Eind dit jaar zal zij haar militaire dienstplicht beëindigen.

M. beschrijft haar IDF-dienst als volgt: 'Als ik erover nadenk, kan ik soms niet geloven dat ik dit heb gedaan! Het was een grote stap in het onbekende om hier te komen en te dienen in de IDF, maar ik kon niet gelukkiger zijn, wetend dat ik het heb gedaan. Het was ongetwijfeld de juiste beslissing'.

M. hoopt na haar IDF-dienst in Israël te kunnen blijven en wil graag een carrière maken in het politieke of internationale recht in Israël. 'Het is misschien geen gemakkelijke keuze, maar dit is de perfecte kans, en dat is het mij werkelijk waard.'

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.