Eerste Israëlische vrouwelijke squadroncommandante

woensdag 8 augustus 2018 |  Redactie Israel Today
Voor het eerst is in Israël een vrouw benoemd tot commandant van een Israëlisch squadron van de luchtmacht. Generaal-majoor Amikam Norkin, bevel­hebber van de luchtmacht, benoemde majoor G. (namen van Israëlische piloten worden geheim gehouden) tot de nieuwe commandante van het 122e squadron.

Afbeelding: De nieuwe quadron-commandante majoor G. (Foto: IDF)

De nieuwe gezagvoerder is 35 jaar oud en heeft zich in 2003 ingeschreven voor de 151e pilotenopleiding, die zij succesvol afrondde als vlieger van vrachtvliegtuigen. Vervolgens was ze vlieger in een aantal squadrons. Tussen 2015 en 2017 was zij reeds plaatsvervangend commandante van het 122 Squadron, waar zij nu als commandante naar terugkeert. Tijdens haar tijd als pilote vloog ze met transport- en inlichtingenvliegtuigen van het type Zofit en Hofit.

'Ik ben blij met de benoeming, het is een groot voorrecht en een grote verantwoordelijkheid. Het eigenlijke werk ligt nog voor me. (...) Ik ben trots om in de Luchtmacht te dienen,' zei majoor G, die bij haar benoeming wordt bevorderd tot de rang van luitenant-kolonel.

Het 122e squadron, bekend als 'Nachshon' (Stoutmoedig), is een vliegquadron van de inlichtingendienst dat op zijn vluchten informatie verzamelt en doorgeeft.

Majoor G. is getrouwd met een officier van de luchtmacht en heeft twee kinderen. Zij is niet alleen de eerste vrouw die de functie van squadroncommandant heeft overgenomen, maar ook de eerste vrouw die de pilotencursus met succes heeft afgerond en tijdens haar militaire diensttijd de rang van luitenant-kolonel heeft bereikt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.