Heeft Mossad een Syrische wetenschapper gedood?

dinsdag 7 augustus 2018 |  Redactie Israel Today
De New York Times meldde maandag dat de Israëlische inlichtingendienst Mossad de Syrische raketingenieur dr. Aziz Asber heeft gedood. De Mossad zou hem naar verluidt maanden hebben gevolgd en hem daarna hebben opgeblazen met een autobom, volgens de bron van de Amerikaanse krant.

Volgens de Israëlische wet kan alleen de premier toestemming geven voor een gerichte moord, maar noch het kabinet van Netanyahu, noch minister van Defensie Lieberman wilden commentaar geven op de gebeurtenis.

Dr. Asber werkte aan het chemische wapenprogramma van Syrië en aan het Iraanse raketonderzoek, vooral op het gebied van langeafstandsraketten. Hij was ook de hoofdwetenschapper van een uiterst geheim raketprogramma in Syrië, waar hij probeerde de Iraanse raketten te verbeteren.

Natuurlijk zullen Israëlische functionarissen niet toegeven dat de Mossad achter de moord op de wetenschapper zit, maar een woordvoerder van de regering zei dat het 'een goede zaak' was dat Asbar dood is.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.