Zomerkampen van Hamas: Kindermishandeling

Tuesday, August 07, 2018 |  Redactie Israel Today
De zomer is een prachtig jaargetijde. De kinderen hebben vakantie en gaan met hun gezin op excursie of vliegen naar het buitenland. Of ze blijven in Israël en bezoeken een van de vele zomerkampen die hen tijdens de lange zomervakantie worden aangeboden. Ook daar is veel te beleven.

Maar niet alle kinderen hebben het zo goed als de kinderen in Israël. Ook in de Gazastrook krijgen de kinderen zomerkampen aangeboden, die worden voorbereid door de Hamas-regering. Ze spelen niet in deze kampen of gaan samen zwemmen. Hier leren de kinderen van jongs af aan de Israëli's te haten. Dit zomerkamp is als een militair kamp. De kinderen leren echte strijders te worden, soldaten.

Terwijl in Israël de kinderen kamperen, sporten of naar het strand gaan, nemen duizenden jonge Palestijnen deel aan militaire oefeningen met echte munitie. Deze kinderen zijn beroofd van hun dromen en hun toekomst. Hamas-zomerkampen zijn niets meer dan een vorm van kindermishandeling.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.