IAF doodt zeven terroristen op Syrische Golanhoogten

donderdag 2 augustus 2018 |  Redactie Israel Today
Een gevechtsvliegtuig van de Israëlische luchtmacht (IAF) heeft in de nacht van woensdag op donderdag een groep gewapende ISIS-terroristen in het zuidelijke deel van de Syrische Golanhoogten aangevallen. Zeven terroristen zouden bij de aanval om het leven zijn gekomen.

Afbeelding: Het vanaf grenshek tussen Israël en Syrië, gezien vanaf de Israëlische zijde. (foto: Hadas Parush/Flash90)

Aangenomen wordt, dat het bij de groep gaat om de terroristen die vorige week raketten afvuurden naar Israël, die in het Meer van Galilea zijn gevallen. ISIS-terroristen vechten in dit gebied nog steeds tegen het regime van Assad.

De aanval zou een 'ernstig incident' hebben voorkomen, zo meldde de Israëlische radio vandaag.
De nachtelijke luchtaanval is intussen bevestigd door het Israëlische leger. Een legerwoordvoerder zei dat verscheidene bewapende terroristen op de zuidelijke Golanhoogten waren aangevallen. Ze zouden onderweg zijn geweest om een grensoverschrijdende aanval uit te voeren aan de Israëlische kant van de Golanhoogten. Na de aanval zouden er bomgordels, granaten en enkele geweren in het gebied zijn gevonden. Hoe deze zijn gevonden werd niet gezegd.

De Russische troepen in Syrië hebben gewaarschuwd, dat ISIS probeert Israël in de langslepende bloedige burgeroorlog te betrekken. Volgens Russische media zou Rusland spoedig troepen langs de grens inzetten om te verhinderen dat de strijdende facties Israël provoceren.

De gevonden wapens van de terroristen (foto: IDF)

Minister van Defensie Avigdor Lieberman zei vanochtend dat Israël het regime van Assad verantwoordelijk houdt voor alle incidenten aan de Syrische kant van de grens. 'Wat ons betreft, is de situatie weer zo als die vóór het begin van de burgeroorlog was, dat wil zeggen, is er een adres, is er verantwoordelijkheid en is er een centrale regering,' hij zei.

Lieberman vervolgde: 'We zullen ons niet mengen in de binnenlandse aangelegenheden van Syrië zolang er drie richtlijnen worden nageleefd die voor ons belangrijk zijn:
– Naleving van het troepenscheidingsakkoord van 1974,
– Syrië mag niet dienen als Irans belangrijkste uitvalsbasis van waaruit Israël kan worden bestreden,
– Syrië mag geen verbindingspunt worden voor de wapensmokkel naar Hezbollah in Libanon'.
'Zolang deze richtlijnen worden nageleefd, hebben we geen reden om actief te zijn in Syrië of ons er in te mengen. Als deze richtlijnen niet worden nageleefd, zullen wij in overeenstemming met de veiligheidsbelangen van Israël handelen'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.