Geen brandstof meer voor Gaza wegens vuurvliegers

Thursday, August 02, 2018 |  Redactie Israel Today
Minister van Defensie Avigdor Lieberman heeft de invoer van brandstof in Gaza weer stopgezet, nadat de grensovergang Kerem Shalom ongeveer een week geleden werd heropend. De reden voor de nieuwe sluiting is de aanhoudende terreur van vuurvliegers die in Israël velden in brand hebben gestoken.

Afbeelding: De grensovergang Kerem Shalom (Archieffoto: Abed Rahim Khatib/Flash90)

Alleen de invoer van benzine en gas is echter verboden, terwijl het vervoer van humanitaire hulp via Israël naar Gaza doorgaat.
De Israëlische regering blijft proberen het leven van de bevolking van Gaza zo min mogelijk te beperken en probeert alleen de terreurorganisatie Hamas aan te vallen, maar aangezien deze zo diep geworteld is in de Palestijnse samenleving, is dit nauwelijks mogelijk. In plaats van verantwoordelijkheid voor de hele Gazastrook te nemen, laat Israël Hamas maar begaan, omdat het voor internationale toorn vreest als het zich te effectief verdedigt.

Minister van Defensie Lieberman sprak de bevolking van Gaza rechtstreeks toe en riep hen op verant­woor­delijk­heid te nemen voor hun leven en druk uit te oefenen op de leiding van Hamas, zodat zij een normaal leven kunnen leiden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.