Thuisbezorgd.nl neemt Israëlische onderneming over

dinsdag 31 juli 2018 |  Redactie Israeltoday.nl
Het Nederlandse maaltijdbezorgbedrijf Thuisbezorgd, ook bekend onder de naam Takeaway, neemt zijn Israëlische branchegenoot 10bis over. Daardoor is het straks actief in twaalf landen, waarvan Nederland, Duitsland, Polen, België en Oostenrijk de belangrijkste markten zijn.

In Europa maakten vorig jaar 11,5 miljoen consumenten gebruik van de bezorgservice van lokale restaurants, plaatsten ruim 15 miljoen orders en zorgden voor een omzet van ruim € 13 miljoen.

Het in Tel Aviv gevestigde 10bis.co.il Ltd is eveneens actief op het gebied van online bestellen van maaltijden van een lijst van lokale restaurants, ter vervanging van de bedrijfskantine. De naam is een woordspel met de Hebreeuwse uitdrukking תן ביס 'ten bis', 'Geef een hapje'. De Israëlische marktleider 10bis werkt samen met ongeveer 5.000 restaurants en bedient duizenden bedrijven met honderdduizenden werknemers. Zij kunnen op kantoor blijven en online bestellingen plaatsen om te bezorgen of uitgaan om te eten, en in een groot aantal restaurants betalen met de 10bis kaart.

Thuisbezorgd betaalt het investeringsbedrijf TA Associates en oprichter Tamir Carmel een bedrag van € 135 miljoen voor het bedrijf, onder voorbehoud van goedkeuring van de algemene vergadering van aandeelhouders. De koop zou in de tweede helft van 2018 worden gesloten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.