Zijn maansverduistering en aardbeving een teken?

Monday, July 30, 2018 |  Redactie Israel Today, Chananya Naftali
Toen ik jonger was, groeide ik op in Neder-Galilea, en ik kan me niet herinneren dat er zoveel aardbevingen in het Meer van Galilea waren zoals tegenwoordig. Gisteren was er weer een aardbeving in Israël, en dat op dezelfde dag als de langdurigste 'bloedmaan' maansverduistering van de eeuw. Ik heb er naar gekeken. Het was in geheel Israël duidelijk te zien, ook in Jeruzalem.

Luister, ik hoorde van zowel Joden als christenen en moslims dat dit een wake-up call kan zijn, een hemels teken. Vooral omdat we alleen in de afgelopen tien jaar een flink aantal bloedmanen hebben gehad. De Joodse en christelijke opinie baseert zich op het Bijbelboek Joël, waar hij zegt 'De zon zal veranderd worden in duisternis en de maan in bloed, voor die dag van de HEERE komt, die grote en ontzagwekkende'. (Joël 2:31)

En moslims reciteren speciale gebeden tijdens zons- en maansverduisteringen en geven ook aan goede doelen, omdat zij geloven dat dit een waarschuwing is. Ik vind het dus belangwekkend dat zowel Joden als christenen en moslims geneigd zijn 'bloedmanen' als een teken te zien. En ik vraag u: denkt u dat dit een teken is? Probeert het universum ons hier een boodschap te zenden, of is het een toevallige samenloop?

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.