Weer botsingen bij het grenshek met de Gazastrook

zondag 29 juli 2018 |  Redactie Israel Today
De gewelddadige massaprotesten aan de grens tussen Israël en Gaza gaan door, ook al is de internationale belangstelling ervoor enigszins afgenomen. Volgens berichten in de Palestijnse media zijn zondagochtend twee Palestijnen door Israëlische luchtaanvallen om het leven gekomen.

Afbeelding: Hernieuwde protesten en onrust bij het grenshek ten oosten van Rafah (foto: Abed Rahim Khatib/Flash90)

Zaterdagavond werd op Israëlische soldaten aan de grens geschoten, waarop het Israëlische leger een waarnemingspost in het noorden van Gaza beschoot. Vrijdag werden ook Israëlische soldaten beschoten en werd ook een waarnemingspost door de Israëlische luchtmacht vernietigd.

In het weekeinde kwamen ongeveer 7000 demonstranten naar het grensgebied, waar ze stenen gooiden, banden aanstaken, traangasflessen naar de daar gestationeerde soldaten gooiden en natuurlijk herhaaldelijk vuurvliegers lieten opstijgen, die de omliggende Israëlische plaatsen al maandenlang schrik aanjagen.

De reactie van Israël blijft gematigd en heeft geen afschrikkend effect. Er worden echter steeds meer politici geciteerd die oproepen tot uitgebreide militaire actie in Gaza, zoals in 2014 het geval was.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.