Provocateur Ahed Tamimi weer vrijgelaten

Sunday, July 29, 2018 |  Redactie Israel Today
De 17-jarige Ahed Tamimi en haar moeder Nariman zijn zondag vrijgelaten uit de gevangenis na hun arrestatie in december. Ze hadden twee Israëlische soldaten aangevallen, die niet op hun provocaties mochten reageren. De video-opname daarvan veroorzaakte verontwaardiging onder de Israëli's, die zagen hoe hun soldaten hulpeloos door vrouwen werden geslagen zonder er iets aan te kunnen doen.

Ahed Tamimi is al wereldwijd beroemd om haar aanvallen op Israëlische soldaten en heeft de bijnaam Shirley Temper gekregen, omdat ze bij deze provocaties ook haar acteertalent laat zien. Tot nu toe hebben haar daden geen gevolgen gehad voor de jonge vrouw, maar de vorige keer lijkt ze te ver te zijn gegaan. Ze had het geluk dat ze op het moment van haar arrestatie nog niet meerderjarig was, zodat haar straf lager uitviel.

Na hun vrijlating uit de gevangenis willen de Tamimi's bloemen bij het graf van de Palestijnse leider Arafat leggen. Ze krijgen dan een feestelijk receptie in hun dorp Nabi Saleh, waar ze ook een persconferentie zullen houden.
Op de veiligheidsmuur bij Bethlehem wordt een groot portret van Ahed Tamimi geschilderd (video).

Of de acht maanden in de gevangenis hebben geleid tot een loutering van de twee vrouwen is twijfelachtig. We kunnen uitzien naar nieuwe Pallywood-acties van de familie Tamimi.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.