Dode bij steekpartij in nederzetting Adam

vrijdag 27 juli 2018 |  Redactie Israel Today
Donderdagavond werd een 31-jarige man gedood bij een mesaanval in de nederzetting Adam bij Jeruzalem, en twee andere mannen raakten gewond. De 17-jarige aanvaller werd geneutraliseerd door een voorbijganger die zag wat er gebeurde. Eerst werd hij ook door de terrorist aangevallen en licht verwond, dan slaagde hij erin om zijn wapen te trekken en de aanvaller dood te schieten.

Het slachtoffer werd eerst naar het Hadassah Ziekenhuis op Skopusberg gebracht, waar de artsen voor zijn leven vochten. Die nacht overleed hij aan zijn zware verwondingen. Het slachtoffer is de 31-jarige Yotam Ovadia, getrouwd en vader van twee kinderen. Hij is vrijdag om 13 uur lokale tijd in Jeruzalem begraven.


Het slachtoffer, Yotam Ovadia, met zijn vrouw en kinderen.

De nederzetting Adam, die officieel Geva Binyamin heet, ligt ongeveer 5 kilometer ten noordoosten van Jeruzalem. De ongeveer 5100 inwoners zijn religieuze en niet-religieuze Joden.

De pas 17-jarige terrorist Mohammed Tareq Yousef kwam uit het dorp Kobar, hetzelfde dorp waar de terrorist vandaan kwam die drie leden van de Salomon-familie in de nederzetting Neve Tzuf (Chalamish) vermoordde.

Gisteravond rond 21 uur lokale tijd stak hij het hek over naar de nederzetting Adam, stak een speelplaats over en viel vervolgens twee mensen, die buiten waren, aan met een mes. Een derde persoon zag wat er aan de hand was en dacht aanvankelijk dat het een burenruzie was. Toen hij zich realiseerde dat het om een terroristische aanslag ging, probeerde hij in te grijpen. Terwijl hij zijn wapen trok, werd hij ook gewond door de terrorist, waarna hij met twee schoten de terrorist doodschoot.

Na de aanval begonnen Israëlische soldaten in het gebied te zoeken naar mogelijke meerdere verdachten. Er was een gerucht dat er nog een terrorist in de nederzetting zou zitten. Aan de bewoners werd gevraagd in hun huizen te blijven en deuren en ramen te sluiten. Later werd het sein veilig gegeven.
Het leger onderzoekt nu hoe de terrorist ongehinderd via het hek de nederzetting kon binnenkomen.

Hamas was verheugd over de aanval op en moord op een Israëli. Een van haar gepubliceerde verklaringen luidt: 'Wij prijzen deze heldhaftige daad, die een natuurlijk antwoord is op de misdaden van Israël. Dit is de voortzetting van de intifada.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.