350 mijnen in één keer opgeblazen op Golanhoogten

Thursday, July 26, 2018 |  Redactie Israel Today
Honderden oude Syrische mijnen tegen mensen en tanks werden dinsdagmiddag gelijktijdig onschadelijk gemaakt. Het mijnenveld ligt vlakbij de Benot Ya'aqovbrug over de Jordaan. Het tot ontploffing brengen van de mijnen werd uitgevoerd door de Mijnopruimingsdienst, waarvan een video te zien is op de website van het Ynet-nieuwsportaal.

De operatie van dinsdag was een van de grootste detoneer-operaties die in het kader van het project op de Golanhoogten worden uitgevoerd. Het gebied was afgesloten voor verkeer.

Het detoneren werd uitgevoerd met de zogenaamde 'kettingtechniek'. De explosie van de ene mijn leidt tot de explosie van de volgende. De explosie werd door een civiel bedrijf uitgevoerd voor de mijnopruimingsdienst. Tot op heden zijn meer dan duizend oude Syrische mijnen vernietigd op de Golanhoogten rond het Meer van Galilea. In augustus 2017 is het huidige mijnopruimingsproject van start gegaan.
In Israël zijn tot nu toe in totaal 200.000 mijnen geruimd.

De mijnen werden vijf decennia geleden door Syrische troepen in de aarde verborgen en veranderde die in mijnenvelden. De mijnen zijn relatief klein, maar zeer gevaarlijk omdat ze ernstiger schade toebrengen dan andere mijnen. Deze mijnenvelden vormen een groot gevaar voor de wandelaars in de regio. Helaas zijn in enkele gevallen waarschuwingsborden genegeerd, wat soms tot tragedies heeft geleid.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.