Nieuwe immigranten uit de VS en Frankrijk verwelkomd

Wednesday, July 25, 2018 |  Redactie Israel Today, A7, WIN
'Welkom thuis!' Met deze zin werden 232 nieuwe immigranten uit Noord-Amerika woensdagochtend verwelkomd na de landing op de luchthaven Ben Goerion. De zeer uitgebreide video toont de komst van de nieuwe immigranten en de daaropvolgende welkomstceremonie. 'Baruchim Habaim LeIsrael' - 'Welkom in Israël!'

De vlucht van de nieuwe immigranten werd georganiseerd door Nefesh B'Nefesh in samenwerking met het Israëlische Ministerie van Immigratie, het Joods Agentschap, Keren Kayemet LeYisrael, het Joods Nationaal Fonds in de VS.

Onder de nieuwe Israëlische burgers bevinden zich wel 127 kinderen onder de 17 jaar. De nieuwe immigranten komen uit 20 staten in de VS en een Canadese provincie. Onder hen 34 gezinnen, 18 alleenstaanden, 3 tweelingen en 6 toekomstige soldaten van het Israëlische leger. 35 procent van de nieuwe immigranten vestigt zich buiten de grote steden in het noorden en zuiden van het land.

Onmiddellijk na hun aankomst werd op de luchthaven een welkomstceremonie gehouden voor de nieuwe Israëlische burgers, waaraan werd deelgenomen door de minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie, Sofa Landver, de toekomstige voorzitter van het Joods Agentschap, Yitzchak Herzog, de voorzitter van het Joods Nationaal Fonds, Danny Atar, en de medeoprichters van Nefesh B'Nefesh Toni Gelhart en Rabbi Yehoshua Fass.

Maandag landde een vliegtuig met rond de 300 nieuwe immigranten uit Frankrijk. Yigal Palmor van het Joods Agentschap zei, dat de Israëli's vieren dat 70 jaar 'olim' (immigranten) komen en het land opbouwen. Yitzchak Herzog, de toekomstige voorzitter van het Joods Agentschap, zei dat het aanmoedigen van aliyah het belangrijkste doel is van de organisatie, die zich ook richt op het versterken van Israëls banden met de Joden in de diaspora.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.