Nikki Haley: 'Arabische leiders bang om Palestijnen de waarheid te zeggen'

Wednesday, July 25, 2018 |  Redactie Israel Today
Nikki Haley, de Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, zei dinsdag bij de VN-Veiligheidsraad dat het Palestijnse leiderschap te lang in een valse realiteit mocht leven omdat de Arabische leiders bang waren hen de waarheid te vertellen.

Gisteren is de VN-Veiligheidsraad bijeengekomen om de humanitaire situatie in de Gazastrook en het toenemende geweld aan de grens met Israël te bespreken, dat bijna tot een oorlog is uitgegroeid. In haar toespraak beschuldigde Nikki Haley de internationale gemeenschap, met name de Arabische lidstaten, ervan dat ze er niet in is geslaagd om de levens­omstandig­heden van de Palestijnen te verbeteren door middel van maatregelen en in plaats daarvan gif tegen Israël hebben verspreid en de Palestijnen valse steun hebben beloofd.

'Het ene land na het andere verklaart zich solidair met de Palestijnen, praten is goedkoop. Geen enkele andere groep landen is zo grootmoedig met hun woorden als de Arabische buren van de Palestijnen,' zei Haley. 'Maar al deze woorden hier in New York voeden, kleden of onderwijzen geen enkel Palestijns kind. Het enige dat ze doen is de internationale gemeenschap kwaad maken,' klaagde zij.

Het is tijd dat vooral de Staten in de regio de Palestijnen daadwerkelijk helpen, in plaats van op duizenden kilometers afstand redevoeringen te houden, zei ze.

De Israëlische VN-ambassadeur Danny Danon sprak ook en zei: 'Het is genoeg. Te veel leden van de internationale gemeenschap blijven kritiek uiten op ons optreden terwijl Hamas onze zuidelijke grens terroriseert. Meer dan 3000 hectare land in het zuiden van Israël is verwoest door de vuur-aanvallen van Hamas, dat is de helft van de oppervlakte van Manhattan. Stelt u zich eens voor dat de helft van Manhattan in brand is gestoken of dat acht Central Parks door het vuur van terroristen zijn verwoest.'

'Hamas is verantwoordelijk voor deze terreurdaden. Maar te veel mensen in dit gebouw zijn vergeten wat Hamas werkelijk is. Hamas is een terroristische organisatie en is verantwoordelijk voor de gijzeling van de bevolking van Gaza'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.