Raketafweer 'Davids Sling' gebruikt in het noorden

maandag 23 juli 2018 |  Redactie Israel Today
Om 10.04 uur plaatselijke tijd begonnen in het noorden de sirenes te janken. In Tzfat, Kazrin, Merom Galil, Opper Galilea, in het district Ramat Hagolan en Mevo'ot HaHermon klonk 'Code Rood'.

Aanvankelijk werd vermoed, dat een drone uit Syrië het Israëlische luchtruim was binnengekomen. Maar kort daarna bleek dat het alarm was veroorzaakt door de gevechten in Syrië. Ooggetuigen berichtten over raketten van het Patriot luchtverdedigingssysteem die boven de stad Tzfat werden gezien. In werkelijkheid was het echter een ander verdedigingssysteem.

Het Israëlische leger had voor het eerst twee afweerraketten van het nieuwe verdedigingssysteem Davids Sling afgevuurd op raketten die tijdens de interne gevechten in Syrië waren afgevuurd. Dit werd bekend gemaakt door een legerwoordvoerder, nadat er meer dan tien raketalarmen in het noorden waren geweest. Er werd gevreesd dat raketten uit Syrië Israëlisch grondgebied zouden kunnen binnenkomen. Uiteindelijk vielen de raketten op Syrisch grondgebied, zodat er aan Israëlische zijde geen schade of letsel was.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.