Luchthaven Ramon bij Eilat ingewijd

Friday, July 20, 2018 |  Redactie israel Today
Afgelopen maandag landde voor het eerst een vliegtuig van de Israëlische luchtvaartmaatschappij Arkia op de internationale luchthaven 'Ilan en Assaf Ramon' in Eilat.

Maar het zal enkele maanden duren voordat de nieuwe luchthaven daadwerkelijk begint met de activiteiten. Oorspronkelijk zou hij dit jaar opengaan, maar nu zal het op zijn vroegst eind maart 2019 beschikbaar zijn voor het luchtverkeer en zal het dan de kleine provisorische luchthaven in Uvda vervangen.

De vluchten van de low cost luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair, WizzAir, easyJet en SAS vliegen dan naar deze moderne nieuwe luchthaven. Gisteren maakte de Duitse Lufthansa bekend, dat het vanaf eind oktober tweemaal per week van Frankfurt naar Eilat zal vliegen, momenteel nog naar de luchthaven van Uvda, later naar de luchthaven Ramon. Vanaf 8 november komen daar nog twee wekelijkse vluchten tussen München en Eilat bij.

De luchthaven is vernoemd naar de piloot en eerste Israëlische astronaut, Ilan Ramon, die stierf bij het neerstorten van het ruimteveer 'Columbia' in februari 2003, en zijn zoon Assaf, die evenals zijn vader piloot werd. In 2009 overleed hij op 21-jarige leeftijd bij het neerstorten van zijn straaljager.

Rona Ramon, weduwe van Ilan Ramon en rouwende moeder, zei tijdens de symbolische inwijdingsceremonie: 'Vandaag is mijn stemming op zijn hoogtepunt. Het is een dag waarop dromen werkelijkheid worden'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.