Ook Palestijnse giften voor een herdenkingssynagoge

Thursday, July 19, 2018 |  Redactie Israel Today
Verscheidene Palestijnen, waaronder een aantal uit de Gazastrook, hebben besloten geld te doneren voor de bouw van een synagoge ter nagedachtenis aan Re'uven Schmerling, die in oktober 2017 door twee terroristen is neergestoken.

Schmerling werd op de dag van zijn zeventigste verjaardag door twee terroristen doodgestoken in een pakhuis dat hem toebehoorde op het industrieterrein van Kfar Kasim. Zijn familie besloot in zijn woonplaats Elkana een synagoge te bouwen tot zijn nagedachtenis. Ze zijn een campagne gestart om geld in te zamelen voor hun project.

Enkele dagen geleden ontving de familie een gift, die hen zeer verraste. Een Palestijnse zakenman uit de Gazastrook schonk duizenden shekels aan het gezin voor de bouw van de synagoge. De man, die om veiligheidsredenen anoniem wilde blijven, beschreef het slachtoffer als een nobele en goede man. Hij kende hem persoonlijk.

'Re'uven had een zuiver hart,' zei hij. 'Hij had van iedereen gehouden. Ik ontmoette hem in 1990, toen ik goederen uit China importeerde. Hij was een goed man. Wat zij (de terroristen) hem hebben aangedaan is verschrikkelijk. Als er meer mensen zouden zijn zoals Re'uven, zouden we inmiddels vrede hebben'.

Daarna namen andere Palestijnen, die Re'uven Schmerling kenden, persoonlijk contact op met de familie om geld te doneren voor de synagoge, onder wie personen uit de Gazastrook en Kfar Kasim.

De zoon van het slachtoffer was nauwelijks verrast dat hij donaties van Palestijnen ontving. 'Mijn vader had altijd Arabische vrienden', vertelde hij. 'Ze hielden van hem en respecteerden hem. Tijdens de week van rouw werden we ook bezocht door Arabieren uit Gaza en Kfar Kasim, die hun medeleven betuigden'.
De familie zet haar campagne voor de bouw van de synagoge ter nagedachtenis van Re'uven Schmerling voort.

De twee terroristen die Re'uven Schmerling hebben neergestoken, worden vandaag veroordeeld voor de rechtbank van Lod.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.