Jordaanse journalist: Israël veroorzaakte aardbevingen

donderdag 19 juli 2018 |  Redactie Israel Today
Nadat een Iraanse generaal Israël er onlangs van beschuldigde de wolken uit zijn land te stelen, beschuldigt nu een Jordaanse journalist de Joodse staat ervan, verantwoordelijk te zijn voor de aardbevingen die vorige week bij het Meer van Galilea hebben plaatsgevonden.

Afbeelding: De Rotskoepel op het Templeplein (Archieffoto: Ya'akov Lederman/Flash90)

Binnen enkele dagen waren er meerdere lichte aardbevingen. enkele huizen waren licht beschadigd en moesten zelfs ontruimd worden. In Israël werd men er opnieuw aan herinnerd zich voor te bereiden op een zware aardbeving die zeker ooit zal plaatsvinden.

Maar Ma'al Zakarna, een Jordaanse journalist, geeft niet de natuur de schuld voor de aardbevingen, maar beschuldigt Israël ervan de aardbevingen te hebben veroorzaakt door zelf kernwapens te testen.

Volgens de journalist zou Israël deze tests uitvoeren om de Al-Aksamoskee en de koepel van de rots op de Tempelberg, evenals de kerk van het Heilig Graf in Jeruzalem, te vernietigen met behulp van een zware aardbeving. 'De aardbevingen hadden een kracht van vier op de schaal van Richter', schreef de journalist. Dit roept de vraag op wat de oorzaak was van deze aardbevingen en waarom ze precies op deze plaats en op dit moment plaatsvonden. Het kan zijn dat deze zijn veroorzaakt door test-explosies van het Israëlische bezettingsleger op een bepaalde diepte onder het Meer van Galilea. Dit kan zijn gebruikt om nieuwe wapens te testen, zoals atoombommen met beperkte invloed, of een conventioneel wapen ontwikkeld voor gebruik tegen legers in de regio waar de bezettende Staat een gevaar ziet'.

'Deze acties zouden een voorbereiding kunnen zijn op een grote criminele daad tegen plaatsen in bezet Jeruzalem die heilig zijn voor zowel moslims als christenen, in het bijzonder de Al-Aqsa moskee, de Rotskoepel en de Heilig Grafkerk, die door een tevoren geplande aardbeving zouden worden verwoest ter voorbereiding van de bouw van een tempel, als poging om Jeruzalem te Judaïseren.

'Het vermoeden dat de bezetter (Israël) betrokken is bij het ontstaan van de aardbevingen wordt met name gesteund door het feit dat er niets is ondernomen om zich te beschermen tegen een zware aardbeving die volgens Israëlische geologen na kleine aardbevingen zou kunnen volgen. De bezetter lette op de reacties van het publiek totdat hij begreep dat zijn machinaties waren ontdekt en waren opgevallen. Daarom stopten ze met de experimenten.'

Tot zover een uittreksel uit het bericht van een Jordaanse journalist. Israël en Jordanië liggen allebei op de Syrisch-Afrikaanse kloof, waar een verschuiving ongeveer één keer in de honderd jaar een zeer zware aardbeving veroorzaakt. Geologen zijn het erover eens dat Israël zich moet voorbereiden op een zware aardbeving, maar men is het er zeker niet over eens, of meerdere kleinere aardbevingen een teken zijn van de komst van een zware aardbeving.

Wat de beschuldiging van de journalist betreft, is de wetenschap zo ver gevorderd dat een onderscheid kan worden gemaakt tussen aardbevingen als gevolg van testexplosies en natuurlijke aardbevingen. Het feit dat men gelooft dat Israël in staat is om kunstmatig een aardbeving te veroorzaken, toont echter eens te meer aan hoezeer de vijanden van Israël de Joodse Staat lijken te bewonderen om zijn wetenschappelijke en technologische capaciteiten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.