Netanyahu bezoekt het zuiden van Israël

Monday, July 16, 2018 |  Redactie Israel Today
Premier Benjamin Netanyahu heeft maandag een bezoek gebracht aan het zuiden van het land. Dit was zijn eerste bezoek sinds het begin van de terreur met de vuurvliegers, meer dan drie maanden geleden. In de stad Sderot ontmoette Netanyahu de burgemeester van de stad en de leiders van de districten rond de Gazastrook, Sha'ar Hanegev, Sdot Negev, Eshkol en Chof Ashkelon.

'We zijn vastbesloten om te winnen. Het is nog niet voorbij,' zei hij. 'We zijn in een langdurige strijd verwikkeld, net zoals we hebben gehandeld tegen de dreiging van de terreurtunnels, en net zoals we het gevaar van massale infiltratie aan het grenshek hebben weten te stoppen, hebben we het leger opdracht gegeven een einde te maken aan de terreur van de vuurvliegers en balonnen. We zitten midden in een proces. Hamas moet begrijpen dat het voor een muur van staal staat, die muur bestaat in de eerste plaats uit een vastberaden regering, een sterk lokaal leiderschap, zionistische gemeenschappen, die we natuurlijk zullen blijven versterken, en natuurlijk het Israëlische leger'.

'We zijn trots op hen, ik ben trots op de prachtige bewoners van het grensgebied die moeilijke dagen doormaken, maar ik ben ervan overtuigd dat we met onze gezamenlijke kracht het terrorisme uit Gaza zullen kunnen verslaan.'

In gesprek met verslaggevers werd Netanyahu gevraagd wat hij te zeggen had tegen de ouders in de grensstreek van wie de kinderen meer dan 100 dagen in de beschermde ruimten zouden slapen, sinds het begin van de 'Mars van de Terugkeer' en de onrust aan de grens met Gaza. ''Wij negeren niets,' antwoordde de premier. 'Ik heb net een kleuterschool bezocht, ik heb de kleine kinderen gezien. We hebben verplichtingen aan de kleine lievelingen, het is een voortgaande stap. Ik kan niet zeggen dat het voorbij is. Eergisteren hebben we met een enorme kracht tegen Hamas opgetreden, met de zwaarste klap die Hamas heeft gekregen sinds Zuk Eitan (de Gaza-oorlog van 2014)'.

Netanyahu benadrukte nogmaals dat hij geen wapenstilstand zou accepteren zonder dat er een einde komt aan de vuurvliegers en ballonnen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.