Hamas waarschuwt Israël: 'Hef de blokkade op'

Monday, July 16, 2018 |  Redactie Israel Today
Hamas-leider Ismail Haniyeh heeft Israël zondag gewaarschuwd voor een verdere escalatie van de situatie in het zuiden als de 'blokkade' van de Gazastrook niet wordt opgeheven. Hij zei dit tijdens de begrafenis van de twee Arabische jongeren die stierven bij een Israëlische luchtaanval op een trainingscomplex van Hamas in de Gazastrook.

Afbeelding: Ismail Haniyeh (Archieffoto: Abed Rahim Khatib/Flash90)

'Eerst moet de agressie van de vijand ophouden, dan zal het verzet ophouden,' zei Haniyeh, 'We zijn op weg naar de overwinning, de Palestijnse kwestie, Jeruzalem en Gaza staan nog steeds bovenaan onze agenda. De oplossing van het probleem ligt in het opheffen van de blokkade. De Palestijnen geloven niet in het beloven van projecten. De mensen willen echte resultaten zien die de blokkade beëindigen, zei hij, volgens een bericht in de krant Yediot Achronot.

'De wekelijkse marsen van een week gaan door totdat we al onze doelen hebben bereikt, het eerste en belangrijkste doel is het opheffen van de blokkade van de Gazastrook. We zullen blijven marcheren tot het recht op terugkeer is gerealiseerd. We zullen het terugkeren naar het gehele land van Palestina niet opgeven', vervolgde de Hamas-leider.

Haniyeh verklaarde gisteren al voor de tweede keer dat de wekelijkse onrust langs de grens met Gaza zal voortduren 'totdat Jeruzalem is bevrijd en de blokkade van Gaza is opgeheven'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.