'Geen wapenstilstand als vuurvliegers niet stoppen'

zondag 15 juli 2018 |  Redactie Israel Today
Premier Benjamin Netanyahu heeft zondag benadrukt, dat Israël in geen geval zal instemmen met een wapenstilstand als die geen volledige stopzetting van de vuurvliegers en ballonnen zou inhouden. Er waren stemmen uit de Gazastrook, dat de wapenstilstand slechts een geleidelijk einde aan de vuurvliegers zou inhouden, waardoor er dus nog meer brandstichtingen kunnen komen.

Afbeelding: Begin van de kabinetsbijeenkomst van vandaag (foto: Alex Kolomoisky/POOL)

'Ik heb gehoord dat de wapenstilstand de terreur van vuurvliegers en ballonnen zou laten voortduren. Dat is niet waar,' zei Netanyahu aan het begin van de kabinetsvergadering van vandaag. 'We zijn niet bereid om aanvallen op ons te tolereren, en we zullen dienovereenkomstig reageren.

Zondagochtend zijn in de omgeving van de Kibboets Erez drie branden aangestoken door nieuwe vuurvliegers.

Minister van Defensie Avigdor Lieberman zei dat het Israëlische leger geen vuurvliegers of raketten zal accepteren. 'We hebben een stormachtig weekeinde achter de rug', zei de minister. 'De rest van de week zijn we niet van plan om raketten, vuurvliegers, drones of andere dingen te accepteren. Hamas heeft een zware klap gekregen. Aanvalstunnels, wapenfabrieken en magazijnen werden verwoest', verklaarde hij verder.

Lieberman zei ook dat 90 procent van de raketten die vanuit Gaza op Israël werden afgevuurd, op open terrein neerkwamen of door de Iron Dome werden onderschept. 'Maar ook hebben raketten Israëlisch grondgebied getroffen, de sirenes klonken en mensen moesten naar de beschermde ruimten rennen. Dit is een onlogische realiteit die we niet zullen accepteren', zei hij. 'Ik hoop dat Hamas nu conclusies zal trekken en zo niet, dan zal het een dure prijs moeten betalen', waarschuwde Liebermann.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Wekenlang kijken we toe terwijl ze onze akkers verbranden, onze natuurreservaten in brand steken en onze landbouwgrond vernietigen.

En wanneer we eindelijk terugslaan, vragen ze om een wapenstilstand - en wij stemmen er mee in

Waarom?

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.