Israëlische marine stopt weer een boot uit Gaza

Wednesday, July 11, 2018 |  Redactie Israel Today
De Israëlische marine heeft dinsdag een boot met acht mensen aan boord, afkomstig uit de Gazastrook, aangehouden, omdat deze probeerde de wettige Egyptisch-Israëlische zeeblokkade te doorbreken.

Afbeelding: Boten uit de Gazastrook (Archieffoto: Abed Rahim Khatib/Flash90)

Nadat de boot en de mensen aan boord waren onderzocht, werd deze naar de haven van Ashdod gesleept. Het Israëlische leger bracht medisch personeel aan boord voor enkele passagiers die medische hulp nodig hadden.

Het is de tweede keer in de afgelopen twee maanden dat Hamas probeert de legale zeeblokkade te doorbreken en daarvoor burgers uit Gaza betaalt om aan die actie mee te doen.

Een woordvoerder van het Israëlische leger verklaarde later: 'De zeeblokkade is een noodzakelijke en wettige veiligheidsmaatregel, die herhaaldelijk door de wereld en de VN werd erkend als belangrijk voor de veiligheid van de Staat Israël en zijn zeegrenzen, en die Israëlische burgers beschermt tegen terreur en wapensmokkel. Het Israëlische leger zal de zeegrenzen van Israël en zijn burgerbevolking blijven beschermen.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.