VN eert Israëlische medische hulporganisatie

woensdag 11 juli 2018 |  Redactie Israel Today
Een groot deel van onze berichten over de VN heeft een bittere nasmaak. Geen enkel ander land wordt door de Verenigde Naties zo bekritiseerd en veroordeeld als Israël. Maar deze keer kon de VN niet voorbijgaan aan het uitstekende werk van de organisatie 'Save a Child's Heart' uit Israël, waaraan duizenden kinderen uit de hele wereld hun leven hebben te danken.

We hebben in het verleden al meerdere malen gerapporteerd over de organisatie 'Save a Child's Heart', een in Israël gevestigde hulporganisatie die zich wereldwijd inzet voor de gezondheid van kinderen met hartziekten. Sinds de oprichting in 1996 heeft de organisatie meer dan 4.500 kinderen met hartaandoeningen uit meer dan 50 landen, waaronder Irak, Syrië, Jordanië, Marokko en de Palestijnse Autoriteit en de Gazastrook, naar Israël gebracht om een hartoperatie te ondergaan in het Wolfson Ziekenhuis in Cholon.

Nu zijn deze inspanningen door de VN erkend. Zij heeft de VN-Population Award toegekend voor 'haar inspanningen om het leven van kinderen te redden, met name kinderen uit oorlogsgebieden en ontwikkelingslanden'.

Momenteel bouwt de organisatie aan een nieuw kinderhartcentrum, waarmee nog meer kinderen geholpen kunnen worden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.