Marokko erkent niet-officiële betrekkingen met Israël

Tuesday, July 10, 2018 |  Redactie Israel Today
De Marokkaanse regering heeft ontkend officiële betrekkingen met Israël te hebben nadat Arabische media over een dergelijke situatie hadden gespeculeerd. Tegelijkertijd zei de woordvoerder van de regering echter dat er 'netwerken met andere landen zijn die dit helpen omzeilen'.

Afbeelding: Israëlische en Marokkaanse vlag (Foto: Kobi Gideon/Flash90)

In feite betekent dit, dat Marokko een soort relatie met Israël heeft, maar dit niet officieel wil toegeven. Veel moslimlanden bevinden zich waarschijnlijk in een goed vergelijkbare situatie, waarin ze economisch profiteren van de betrekkingen met Israël, maar na tientallen jaren haat prediken tegen de Joodse Staat kunnen ze dat niet zomaar in het openbaar toegeven.

De zaken lijken echter langzaam te veranderen en met name Egypte en Saoedi-Arabië maken geen geheim meer van hun partnerschap met Israël. Maar het zal waarschijnlijk nog even duren voordat het eerste moslimland zijn Israëlische ambassade in Jeruzalem opent.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.