Israëlische soldaten redden leven van Palestijnse baby

maandag 9 juli 2018 |  Redactie Israel Today
De aanwezigheid van Joden en vooral Israëlische soldaten in de Bijbelse stad Hebron wordt door het Palestijnse leiderschap en de reguliere media voorgesteld als een hindernis voor vrede. Soldaten en pioniers zouden agressieve racisten zijn die met de Palestijns-Arabische inwoners van de stad alleen het slechte voorhebben.

Afbeelding: Israëlische soldaten die levensreddende medische hulp verlenen aan Palestijnse Arabieren komen veel vaker voor dan de media ons willen doen geloven. (Archieffoto: Gershon Elinson/Flash90)

En ondanks alles zijn gebeurtenissen zoals de volgende niet ongewoon, al geeft de buitenlandse pers er nauwelijks aandacht aan.

Zondagavond hoorden Israëlische militairen in de Grot van de Aartsvaders in het centrum van Hebron, een voor zowel Joden als moslims heilige plek, schreeuwen vanuit een nabijgelegen Palestijns huis, zo meldt het Israëlische Hebreeuwse nieuwsportaal 0404. Maar in plaats van de roep om hulp te negeren en de Palestijnen aan hun lot over te laten, zoals velen misschien hadden verwacht vanwege hun vooroordelen, haastten de Israëli's zich om te helpen.

In het huis vonden de soldaten een familie in paniek over een 9 maanden oude baby die bewusteloos was en niet ademde. De agenten begonnen onmiddellijk met reanimatie terwijl ze de paramedicus van hun eenheid opriepen. Een paramedicus van het Israëlische leger nam het kind mee naar buiten en voerde daar levensreddende handelingen uit om de Palestijnse jongen weer bij bewustzijn te brengen en te laten ademen.

Dat is niet wat de meeste mensen over Israëlische soldaten te horen krijgen. Maar zo gedragen de meeste Israëlische soldaten zich tegenover de Palestijnse Arabieren. De meeste Israëlische soldaten redden liever levens dan dat ze het nemen, in tegenstelling tot de manier waarop de reguliere media het vaak voorstellen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.